Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksnittar för stora och små

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Ett perfekt litet tilltugg, eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kyckling och räkor i en matberedare och kör till en fin färs. Vispa upp ägget och häll ner tillsammans med salladslök, vitlök, koriander, fisksås, salt och peppar. Mixa hastigt några sekunder så att allt blir väl blandat. Häll över blandningen i en stor skål.
  2. Skär av kanterna på bröden och bred röran jämnt på brödskivorna ända ut till kanterna. Strö ut sesamfröna på en tallrik och tryck ner den bredda sidan så den blir täckt av frön. Skär bröden i små rektanglar, ca 6 st per brödskiva.
  3. Värm upp ca 1 cm majsolja i en rymlig stekpanna tills den är mycket varm. Stek snittarna snabbt i omgångar, ca 2 minuter eller tills de får en fin gyllenbrun färg runtom. Vänd dem en gång under tiden.
  4. Låt snittarna rinna av noga på hushållspapper. Lägg upp snittarna på ett serveringsfat och garnera med salladslöken. Servera snittarna varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.