- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
En form av potatisgratäng som jag först smakade när jag hade en bulgarisk tjejkompis på besök. Har sedan dess utvecklad den lite för att passa min egen smak. Den hon gjorde var gjord på yoghurt istället för crème fraiche och hade massa kokt ägg i sig.
Instruktioner
- Ta fram en djup plåt, ev en långpanna och drizzla på lite olivolja för att förhindra att gratängen fastnar i botten.
- Skala och skiva potatisen, lägg ner den i pannan.
Skiva även upp korven (jag använde chorizo)
i lagoma munsbitar och skiva rödlöken i strimlor.
Häll på crème fraiche och krydda så som du själv vill ha det. (jag har en hemmagjort tomatpeppar som jag använder. Basilika/oregano beror på korven!)
- Blanda runt, gärna med handen så varje bit potatis o korv får ett härligt lager med crème fraiche ovanpå sig.
Skjutsa in plåten i mitten av ugnen ca 45 minuter på 175°
Servera!
Publicerat den
10 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar