Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskavs-teriyaki med fröris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ge den färdiga teriyakisåsen en extra kick med lite riven ingefära. Riset får en nötig smak av rostade fröer. 511 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta fröerna gyllenbruna i en torr stekpanna med ständig omrörning. Skölj och skiva purjolöken tunt.
  2. Stek skaven i oljan tills all vätska har kokat in, tillsätt purjolöken. Krydda med ingefära, teriyakisås, salt och peppar.
  3. Skala rotsakerna till råkostsalladen, strimla eller riv dem. Blanda soja, socker, ättikssprit och olja till en dressing. Häll den över rotsakerna. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
  4. Blanda 2/3 av fröna i riset. Garnera skaven med resten. Servera med japansk råkostsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.