Ge den färdiga teriyakisåsen en extra kick med lite riven ingefära.
Riset får en nötig smak av rostade fröer.
511 kalorier per portion
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Rosta fröerna gyllenbruna i en torr stekpanna med ständig omrörning.
Skölj och skiva purjolöken tunt.
- Stek skaven i oljan tills all vätska har kokat in, tillsätt purjolöken.
Krydda med ingefära, teriyakisås, salt och peppar.
- Skala rotsakerna till råkostsalladen, strimla eller riv dem.
Blanda soja, socker, ättikssprit och olja till en dressing.
Häll den över rotsakerna. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
- Blanda 2/3 av fröna i riset. Garnera skaven med resten.
Servera med japansk råkostsallad.
Publicerat den
30 november 2009
Skriv kommentar