Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ribollita

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet är en modern Ribollita som lyfter fram grönsakerna i soppan. Om du vill göra en tjock Ribollita, fördubbla koktiden och vänd ner tre skivor dagsgammalt vitt surdegsbröd i soppan tio minuter före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn lök, vitlök, selleri, morot och kål i olivolja med sidfläsket utan att det tar färg.
  2. Häll på vatten, buljongtärning, salvia och timjan och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills grönsakerna är klara.
  3. Lägg i bönor och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med bröd och ringla över lite olivolja över soppan.
  4. Tips: Om du vill göra en tjock Ribollita, fördubbla koktiden och vänd ner tre skivor dagsgammalt vitt surdegsbröd i soppan 10 minuter före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.