Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel ribollita

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en enkel, nedskalad och snabb version av ribollita. Den blir dock en mycket god och mustig soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär lök, vitlök, morötter, selleri och potatis i bitar och lägg dem efter hand i en gryta med olja på mellanhög värme för att svettas och bli mjuka, ca 5 minuter.
  2. Tillsätt gurkmeja, vatten, buljongtärning, salt och pepparflingor. Koka på måttlig värme under lock i ca 15 minuter tills potatisen mjuknat.
  3. Blanda ner kikärtorna, gröna ärtor och ge det hela ett snabbt uppkok. Smaka av och servera med bröd och olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.