Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ribollita

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ribollita är soppan som blir godare nästa dag, liksom så många andra mustiga soppor och grytor. Ribollita - koka en gång till. Jag hade ej bröd och ost till då den blir och är mycket kalorisnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg 3-4 minuter.
  2. Häll i tomaterna. Lägg i timjan och låt det sjuda utan lock i cirka 5 minuter så tomaterna koncentreras.
  3. Lägg i savojkålen och tillsätt buljongen. Låt det sjuda ytterligare 15 minuter utan lock.
  4. Häll av spadet från bönorna, skölj och tillsätt dem. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Runda av med en nypa socker.
  5. Lägg en stor skiva bröd i varje soppskål och häll i soppan. Bjud parmesanost och olivolja till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.