Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roti Canai

 
Skriv ut

Ett supergott bröd från Malaysia.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda först saltet och mjölet i en bunke.
  2. Tillsätt sedan ghee/smörblandningen, blanda sedan i vattnet lite åt gången under omrörning.
  3. Om degen är lös, blanda i mjöl tills det blir en slät, fast deg. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  4. Gör runda bollar av degen, ungefär stora som ett ägg, platta sedan med handloven ut degen mot en arbetsyta tills de är så tunna som möjligt. Vill du kan du här rulla ihop degen till en rulle, för att sedan ytterligare en gång trycka ut den så platt som möjligt.
  5. Grädda i en het panna tills de är gyllenbruna på båda sidor, servera med curry av valfritt slag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.