Den här indiska rätten, Sabzi shorva, kan ätas som soppa, men som också kan vara sås till ris eller tillbehör till en curry. Ta då bara halva mängden vatten. Använd gärna en wok. Den ger jämn och fin värme och bra resultat.
Instruktioner
- Skala morötterna och skär dem i skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter. Skala vitlöksklyftan och dela den i några bitar.
- Koka alla grönsaker med gurkmeja, chilipeppar, spiskummin, kardemumma och salt i vattnet tills de är mycket mjuka, 20-25 minuter. Mosa dem grovt i sitt spad.
- Värm oljan i en stekpanna eller wok tills det sisslar när man lägger i ett senapsfrö. Låt senapsfröna fräsa några sekunder, sätt till vitlöken och fräs den tills den är brun men inte bränd.
- Häll fräset över soppan, rör om, lägg på locket och låt koka 3-4 minuter. Dra kastrullen åt sidan och låt soppan stå under lock ytterligare 5 minuter. Ta bort kardemumman och smaka av med salt.
- Servera med chapati eller roti. • Receptet är hämtat ur Indiska kokboken, som endast säljs på Indiska magasinet.
- Den här indiska rätten, Sabzi shorva, kan ätas som soppa, men som också kan vara sås till ris eller tillbehör till en curry. Ta då bara halva mängden vatten. Använd gärna en wok. Den ger jämn och fin värme och bra resultat.
Publicerat den
12 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar