Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sissis kolapralin

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 11-12 portioner
Skriv ut

Måste få skryta med att detta recept blev riktigt lyckat. Ni måste prova det för att förstå vad jag menar. Bäst resultat får man genom att använda sig av kvalitetschoklad (lite dyrare, men så mycket bättre)

Ingredienser

Instruktioner

 1. Pralinerna: Smält den mörka chokladen i vattenbad. Fyll isbitsformar (gjord av silikon) till ungefär hälften. Ställ in i frysen.
 2. Ta ut formen efter 5-7 minuter. Gröp försiktigt ut små hål i mitten av varje pralin och lägg "urgröpet" åt sidan.
 3. Fyll varje hål med en liten klick "dulce de leche". Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda i den urgröpta chokladen. Täck varje pralin med denna chokladblandning och ställ in i frysen i ca. 45 minuter. Ta sedan fram formen och tryck ut pralinerna.
 4. Dulce de Leche är sötad, kondencerad mjölk (i konservburk) som fått koka/sjuda i X antal timmar för att bli en kladdig röra med kolasmak. För detta recept fick burken sjuda i en stor kastrull i två och en halv timme.
 5. Gör så här; Fyll en stor kastrull med vatten som du kokar upp. Ta bort pappret runt konservburken. Vira in den i aluminiumfolié och ställ ner i kastrullen. Sänk värmen så att vattnet endast sjuder.
 6. Ha koll på att vattnet täcker burken. Om inte är det bara att fylla på med mer.
 7. Efter 2,5 timmar tar du bort kastrullen från plattan och spolar kallt vatten i kastrullen tills burken blivit nerkyld. Sen är det klart! (Det som blir över går att förvara i kylskåpet 1-2 månader)

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • imellis 27 november 2009

  Måste verkligen prova! Ser jätte smaskigt ut!

 • heskriv 26 november 2010

  Vill understryka att burken med sötad kondenserad mjölk INTE ska vara öppnad. Man öppnar den när det kokat klar till en kolasås/creme, och som i sig kan användas -just till kolasås- på t.ex. glass. Mums. Ju längre den kokar desto segare. Låter jättegott att fylla i choklad. Ska pröva när tiden föräras mig. Snygga formar!

 • UBO5011 4 december 2011

  Toppengoda, men jag gjöt dem i pralinform (finns att köpa på mumsigt.se de har även instruktion) då slipper man hålla på och gröpa ur. Testade på mina arb kompisar i kväll och alla tyckte om dom. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.