Goda gifflar med en deg av rågmjöl och vetemjöl som gör dessa lite nyttigare. Fyllningen består av skinka, fransk senap och en ost av låg fetthalt.
150 kalorier per giffel
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader i en kastrull. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av mjölken, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i två bitar.
Kavla ut varje bit till en rundel ca 35 cm i diameter. Skär varje rundel i 8 snibbar.
- Bred senap på snibbarna och lägg på en hel eller halv skinkskiva och ost. Rulla ihop till gifflar som läggs med skraven nedåt på ett bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta i 20 minuter.
- Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.
Publicerat den
5 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar