Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkgifflar

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

De här gifflarna passar perfekt att ha med sig på utflykten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll det fingervarma vattnet över. Rör om så att jästen löser sig.
  2. Rör ner margarin, gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
  4. Dela degen i tre lika stora delar. Kavla ut till stora runda kakor. Sporra ut sex trekanter från varje degkaka.
  5. Lägg en skinkskiva och en ostskiva på varje trekant. Rulla ihop och forma till gifflar.
  6. Lägg på bakplåtspapperklädda plåtar och låt jäsa ytterligare en gång ca 30 minuter under bakduk.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrö över. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt gifflarna svalna på galler under duk.
  8. Gifflarna är perfekta till soppor eller som utflyktsmat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.