De här gifflarna passar perfekt att ha med sig på utflykten.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och häll det fingervarma vattnet över. Rör om så att jästen löser sig.
- Rör ner margarin, gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
- Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
- Dela degen i tre lika stora delar. Kavla ut till stora runda kakor. Sporra ut sex trekanter från varje degkaka.
- Lägg en skinkskiva och en ostskiva på varje trekant. Rulla ihop och forma till gifflar.
- Lägg på bakplåtspapperklädda plåtar och låt jäsa ytterligare en gång ca 30 minuter under bakduk.
- Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrö över.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt gifflarna svalna på galler under duk.
- Gifflarna är perfekta till soppor eller som utflyktsmat.
Publicerat den
28 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar