Perfekt att ta med på utflykten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Smält matfettet i en kastrull. Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt filmjölken, det smälta fettet, saltet, sirapen och det mesta av vetemjölet. arbeta samma till en deg. Låt jäsa under bakduk i ca: 30 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig. Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.
- Lägg en skink och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen. Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på smord plåt. låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
När ska de två äggen i deginnehållet användas? Läggas i? Mvh, Flippis