Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkgifflar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Perfekt att ta med på utflykten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt filmjölken, det smälta fettet, saltet, sirapen och det mesta av vetemjölet. arbeta samma till en deg. Låt jäsa under bakduk i ca: 30 minuter.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig. Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.
  5. Lägg en skink och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen. Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på smord plåt. låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Flippis 30 april 2009

    När ska de två äggen i deginnehållet användas? Läggas i? Mvh, Flippis

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.