Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små tekakor

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Smält fettet och häll på mjölken. Värm till ca 37 grader. Häll degspadet över jästen och tillsätt salt. Blanda ner vetemjölet lite i sänder. Låt degen jäsa. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela degen i 24 delar och forma till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor. Lägg dem på plåt och nagga dem. Låt kakorna jäsa. Grädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
  2. Pensla kakorna med hett vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.