Denna färgglada fruktsallad är sprängfylld med vitaminer och mineraler. den passar som mellanmål eller dessert.
Instruktioner
- Blanda citronsaft, 3 dl vatten och honung i en liten kastrull. Tillsätt stjärnanis. Hetta upp försiktigt tills honungen har smält, ta av kastrullen från värmen och låt svalna helt.
- Dela jordgubbarna om de är stora och blanda dem med blåbären i en skål.
- Om ananasen är färsk ska den skalas, halveras och stammen i mitten skäras bort. Skär ananasen i munsbitar. Används ananas på burk ska den rinna av väl. Skär melonen i lagom stora munsbitar eller gröp ur kulor med ett kuljärn. Blanda ananasbitar, melonbitar, mandarinklyftor (klyftorna utskurna ur de vita hinnorna), och vindruvor med jordgubbarna och blåbären.
- Häll stjärnanislagen över frukten, täck över med plastfolie och kyl 1-2 timmar fram till servering. Lägg upp i skålar och droppa över stjärnanislagen. Garnera med mynta och servera.
Publicerat den
16 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar