Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solig fruktsallad med stjärnanis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna färgglada fruktsallad är sprängfylld med vitaminer och mineraler. den passar som mellanmål eller dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda citronsaft, 3 dl vatten och honung i en liten kastrull. Tillsätt stjärnanis. Hetta upp försiktigt tills honungen har smält, ta av kastrullen från värmen och låt svalna helt.
  2. Dela jordgubbarna om de är stora och blanda dem med blåbären i en skål.
  3. Om ananasen är färsk ska den skalas, halveras och stammen i mitten skäras bort. Skär ananasen i munsbitar. Används ananas på burk ska den rinna av väl. Skär melonen i lagom stora munsbitar eller gröp ur kulor med ett kuljärn. Blanda ananasbitar, melonbitar, mandarinklyftor (klyftorna utskurna ur de vita hinnorna), och vindruvor med jordgubbarna och blåbären.
  4. Häll stjärnanislagen över frukten, täck över med plastfolie och kyl 1-2 timmar fram till servering. Lägg upp i skålar och droppa över stjärnanislagen. Garnera med mynta och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.