Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarens glasspaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Läcker dessert av sommarens två favoriter - jordgubbar och fläder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop pajdegen och låt den ligga kallt minst 30 minuter. Klä en form med löstagbar botten med degen, pricka botten och grädda skalet mitt i ugnen i 225° ca 15 minuter. Låt skalet kallna.
  2. Mixa eller mosa jordgubbarna tillsammans med saft och socker. Vispa grädden hårt och blanda ned i moset tillsammans med äggulor. Häll smeten i pajskalet, täck med folie och låt formen stå i frysen minst 4 timmar.
  3. Ta ut pajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med delade jordgubbar och en sås till, gjord på mosade bär och litet socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.