Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Stor och maffig tårta. Lite "pysslig", men ändå ganska enkel att göra. Då det inte är någon grädde i eller på den, är den perfekt att förbereda dagen innan. OBS! För en tårta på 20 bitar, som receptet avser, ska det vara TVÅ rulltårtebottnar, vill du ha en mindre tårta gör du en botten som du delar i två bitar. Och för en mindre tårta behöver du förstås inte lika mycket garnering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper och pensla med lite smör.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver noga och vänd ner i smeten.
  3. Bred ut smeten på pappret och grädda strax under mitten i ugnen i 5-6 minuter på 250 gr. Strö lite socker på ytan, lägg rulltårtan på ett nytt papper på en kall plåt. Vänd plåten snabbt och lyft bort långpannan och gräddningspappret.
  4. OBS! Gör två bottnar om du vill ha en tårta på 20 bitar!
  5. Gör marsan- eller vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen.
  6. Lägg ihop tårtbottnarna med kräm emellan och skär rent kanterna så tårtan passar på ett stort fat eller bricka.
  7. Vispa äggvitorna med en gaffel. Riv mandelmassan och rör ner äggvitan, lite i taget, till en ganska fast men smidig smet. Bred lite runt kanterna. Spritsa sedan resten i rutor på tårtan. Tryck fast mandelspån runt kanten.
  8. Grädda strax under mitten i 225 gr ca 7-8 minuter tills botten fått fin färg.
  9. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10-15 minuter. Blanda saften ganska stark och värm i kastrull. Lös upp gelatinet i saften. Låt svalna men inte stelna.
  10. Fyll rutorna med olika bär och ös den trögflytande saften över bären. Ställ tårtan kallt, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.