1. Rör smör/margarin och socker poröst och tillsätt sedan äggulorna en i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smeten. Rör i mjölken.
2. Vispa äggvitan till skum innan sockret tillsätts lite i taget. Fortsätt vispa några minuter.
3. Bred ut sockerkakssmeten i en långpanna (30x40 cm), klädd med bakplåtspapper. Över sockerkaks-smeten breds så marängsmeten. Strö mandelflagor överst. Grädda kakan i 150 grader varm ugn ca 20 minuter.
4. När kakan kallnat lossar man den försiktigt från papperet. Dela den på mitten. Ena biten täcks med grädde och skivade jordgubbar (spar eventuellt några till garnering), den and-ra läggs ovanpå. Fyllning och hopläggning av tårtan bör inte göras alltför långt före serveringen.
5. Är gästerna många dubblar man receptet och gräddar i två omgångar till en ugnsplåtsstor tårta.
Byt gärna ut jordgubbarna mot hallon när den säsongen kommer.