Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängsmeten: Vispa vitorna till ett fast skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa någon minut.
  2. Kakan: Vispa gulorna och sockret pösigt. Tillsätt mjölk och det avsvalnade fettet. Rör ner mixen blandad med bakpulver och vaniljsocker. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Bred marängsmeten över. Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
  3. Låt kakan kallna och dela den i 2 delar.
  4. Vispa grädden och bred den över ena halvan. Lägg på skivade jordgubbar. Lägg den andra halvan över med marängsidan uppåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.