Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spätta med hemlagad remouladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasiga, gyllenbruna fiskfiléer med en mager men läcker remouladsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med remouladsåsen: Blanda de båda majonnässorterna med gräddfilen till en krämig sås. Tillsätt finhackad sardell, lök, kapris, gurka, ägg och örtkryddor. Smaka av med salt och peppar och lite pressad citron.
  2. Skölj fiskfiléerna försiktigt och torka av dem. Droppa citronsaften över och krydda med salt och peppar. Lägg ihop dem två och två.
  3. Krossa cornflakesflingorna i en mortel till ett finkornigt strömjöl. Salta och peppra lätt.
  4. Vispa sönder ägget i en djup tallrik med en gaffel. Vänd de dubbla fiskfiléerna i ägget och därefter i cornflakesmjölet. Smält margarinet i en stekpanna och stek spättafiléerna långsamt ca 3 minuter på var sida tills de blivit knapriga och gyllenbruna. Lägg upp dem på förvärmda tallrikar och bjud såsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.