Frasiga, gyllenbruna fiskfiléer med en mager men läcker remouladsås till.
Instruktioner
- Börja med remouladsåsen: Blanda de båda majonnässorterna med gräddfilen till en krämig sås. Tillsätt finhackad sardell, lök, kapris, gurka, ägg och örtkryddor. Smaka av med salt och peppar och lite pressad citron.
- Skölj fiskfiléerna försiktigt och torka av dem. Droppa citronsaften över och krydda med salt och peppar. Lägg ihop dem två och två.
- Krossa cornflakesflingorna i en mortel till ett finkornigt strömjöl. Salta och peppra lätt.
- Vispa sönder ägget i en djup tallrik med en gaffel. Vänd de dubbla fiskfiléerna i ägget och därefter i cornflakesmjölet. Smält margarinet i en stekpanna och stek spättafiléerna långsamt ca 3 minuter på var sida tills de blivit knapriga och gyllenbruna. Lägg upp dem på förvärmda tallrikar och bjud såsen till.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar