Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spirande sparrissallad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Häften grön och hälften vit sparris ger en vacker sallad och primörerna kompletteras av mild Herrgårdsost. Sparrisen kan kokas och kylas ner några timmar i förväg. De krispiga ärtskotten blandas med sparrisen strax före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala den vita sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta delen.
  2. Koka upp vatten, salt och smör- och rapsolja i en vid kastrull. Lägg ner den vita sparrisen och låt den koka på svag värme ca 10 min. Lägg ner den gröna sparrisen tillsammans med den vita och koka ytterligare 3-5 min tills stjälkarna är knappt mjuka. Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.
  3. Skär osten i små tärningar. Hit kan man förbereda.
  4. Varva vit och grön sparris med ost och ärtskott på ett Uppläggningsfat.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.