Häften grön och hälften vit sparris ger en vacker sallad och primörerna kompletteras av mild Herrgårdsost.
Sparrisen kan kokas och kylas ner några timmar i förväg.
De krispiga ärtskotten blandas med sparrisen strax före serveringen.
Instruktioner
- Skala den vita sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen.
Den gröna behöver inte skalas.
Skär av den nedersta delen.
- Koka upp vatten, salt och smör- och rapsolja i en vid kastrull. Lägg ner den vita sparrisen och låt den koka på svag värme ca 10 min.
Lägg ner den gröna sparrisen tillsammans med den vita och koka ytterligare 3-5 min tills stjälkarna är knappt mjuka. Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.
- Skär osten i små tärningar.
Hit kan man förbereda.
- Varva vit och grön sparris med ost och ärtskott på ett Uppläggningsfat.
- Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar