Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

St Clements citrusglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Egentligen tycker jag sorbet är ännu godare än glass, men jag är även glassfantast, och får man tag i litet mer ovanliga recept som det här blir man glad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman äggulorna, hälften av sockret och citron- och apelsinskal tills blandningen är tjock och krämig. Sila av fruktsafterna i en kastrull, värm försiktigt, häll sedan på äggblandningen och vispa tills den är tjock.
  2. Vispa äggvitorna styva och vispa ned resten av sockret. Vänd ned i äggblandningen tillsammans med den vispade grädden. Stjälp över blandningen i en frysbehållare. Täck över, förslut och frys tills den är fast.
  3. Skeda upp i kylda glas och servera med rån om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.