Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt jordnötsris från Orienten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten innehåller inget kött, men ris, bönor och jordnötter. Kokos, ingefära och cayenne ger riset den rätta, asiatiska touchen! Istället för ris kan man laga det här receptet med nudlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg riset i dubbel längd lätt saltat vatten och sjud tills riset börjar mjukna och vätskan har absorberats. Ta kastrullen från plattan och låt riset ånga av. Skölj och ansa bönorna och skär dem i 3 cm långa bitar.
  2. Skölj tomaterna, ta bort stjälkfästena och skär dem i stora tärningar. Skölj och ansa salladslöken. Skiva den ljusgröna delen fint och skär den mörkgröna delen i bredare ringar. Skala och hacka vitlöksklyftan.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en wok eller stor teflonstekpanna. Lägg i den ljusa salladslöken, vitlöken, bönorna och ingefäran och fräs 4 min. Tillsätt soja och 1 dl vatten. Lägg på locket och sjud 15 min.
  4. Hetta upp resten av oljan. Fräs jordnötter och koks och krydda med lite salt och cayennepeppar. Blanda ner farinsockret och ta pannan från värmen.
  5. Blanda tomaterna och den mörka salladslöken med bönorna och smaka av med salt, peppar och ingefära. Tillsätt riset lite i taget och stek tills allt ris är väl brynt. Servera med jordnötter och kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.