Det året jag fyllde tjugo köpte min dåvarande man en släktgård (Stenshagen) och älg- och rådjurskött blev en vanlig vara i hushållet. Eftersom jag inte var från landet och aldrig ens hade ätit viltkött förut så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra av det. Fläsk- och nötkött fick köpas i affären för dyra pengar, medan älgköttet var ”gratis” så blev jag ganska snabbt trött på det. Försökte därför ”hitta” på nya rätter hela tiden för att variera det enahanda älgköttsutbudet. Denna kom till i samband med att vi skulle ha gäster, min svägerska och hennes pojkvän, och de blev förtjusta. Under årens lopp har jag lagt till en del ingredienser, men receptet har aldrig varit nedskrivet tidigare så jag har gissat lite och döpt den till Stenshagens viltgryta efter gården.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.