För att strutarna ska hålla formen ställs de i äggkartonger.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och salt. Tillsätt båda mjölsorterna och öl och rör till en jämn smet. Låt svälla ca 5 min. Färga hälften av smeten med bläckfiskbläck eller svart hushållsfärg.
- Bred ut smeten så tunt som möjligt i 18 rundlar, ca 8 cm i diameter, på silpat eller smord plåt. Grädda mitt i ugnen 3 min. Ta ut och forma rundlarna till strutar. Ställ dem i upp och nervända äggkartonger. Grädda ytterligare 6 min. Lyft upp strutarna ur äggkartongerna. Grädda ytterligare 4-6 min på plåten. Låt kallna.
- Fyllning1: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Putsa laxen och mixa den med crème fraiche. Ta upp och smält gelatinet med 1 msk av laxkrämen i en kastrull. Blanda ner gelatinet i krämen och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Låt stå ca 2 timmar i kylen.
- Fyllning 2: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Mixa crème fraiche och fetaost. Skala och finhacka sellerin. Ta upp och smält gelatinet med 1 msk fetaostkräm i en kastrull. Rör ner gelatinet i fetakrämen och smaka av med salt och peppar. Blanda i sellerin och ställ i kylen ca 2 timmar.
- Fyll laxkrämen i de ljusa strutarna och garnera med laxrom, gurka och dill. Fyll fetakrämen i de mörka strutarna och garnera med rostad valnöt.
Publicerat den
27 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar