Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strutar variados

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

För att strutarna ska hålla formen ställs de i äggkartonger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och salt. Tillsätt båda mjölsorterna och öl och rör till en jämn smet. Låt svälla ca 5 min. Färga hälften av smeten med bläckfiskbläck eller svart hushållsfärg.
  2. Bred ut smeten så tunt som möjligt i 18 rundlar, ca 8 cm i diameter, på silpat eller smord plåt. Grädda mitt i ugnen 3 min. Ta ut och forma rundlarna till strutar. Ställ dem i upp och nervända äggkartonger. Grädda ytterligare 6 min. Lyft upp strutarna ur äggkartongerna. Grädda ytterligare 4-6 min på plåten. Låt kallna.
  3. Fyllning1: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Putsa laxen och mixa den med crème fraiche. Ta upp och smält gelatinet med 1 msk av laxkrämen i en kastrull. Blanda ner gelatinet i krämen och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Låt stå ca 2 timmar i kylen.
  4. Fyllning 2: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Mixa crème fraiche och fetaost. Skala och finhacka sellerin. Ta upp och smält gelatinet med 1 msk fetaostkräm i en kastrull. Rör ner gelatinet i fetakrämen och smaka av med salt och peppar. Blanda i sellerin och ställ i kylen ca 2 timmar.
  5. Fyll laxkrämen i de ljusa strutarna och garnera med laxrom, gurka och dill. Fyll fetakrämen i de mörka strutarna och garnera med rostad valnöt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.