Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärs- och myntasorbet

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mynta odlad på friland är oftast mycket starkare än mynta i kruka, så smaka på den först innan den kokas med sockerlagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en sockerlag genom att blanda ut sockret i det kokande vattnet. Lägg i myntan och låt stå och svalna ca 15 minuter. Ta upp myntan.
  2. Lägg bären i sockerlagen och häll i glykosen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter, eller tills bären är mjuka. Mixa med mixerstav och sila sedan blandningen. Mosa med baksidan av en sked så att skalen blir ordentligt tömda. Blanda ner citronsaften och låt kallna.
  3. Frys blandningen i en glassmaskin tills konsistensen blir tjock som milkshake. Häll sedan upp i en plastlåda och sätt in i frysen, 3-4 timmar. Har du ingen glassmaskin går det även bra att sätta in sorbeten i frysen direkt, rör då 3-4 gånger under infrysningen.
  4. Ta sorbeten ur frysen ca 10 minuter före servering så att den hinner mjukna en aning. Dekorera med små myntakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.