Mynta odlad på friland är oftast mycket starkare än mynta i kruka, så smaka på den först innan den kokas med sockerlagen.
Instruktioner
- Gör en sockerlag genom att blanda ut sockret i det kokande vattnet. Lägg i myntan och låt stå och svalna ca 15 minuter. Ta upp myntan.
- Lägg bären i sockerlagen och häll i glykosen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter, eller tills bären är mjuka. Mixa med mixerstav och sila sedan blandningen. Mosa med baksidan av en sked så att skalen blir ordentligt tömda. Blanda ner citronsaften och låt kallna.
- Frys blandningen i en glassmaskin tills konsistensen blir tjock som milkshake. Häll sedan upp i en plastlåda och sätt in i frysen, 3-4 timmar. Har du ingen glassmaskin går det även bra att sätta in sorbeten i frysen direkt, rör då 3-4 gånger under infrysningen.
- Ta sorbeten ur frysen ca 10 minuter före servering så att den hinner mjukna en aning. Dekorera med små myntakvistar.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar