Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära ger rätta thaismaken. Färsk, riven ingefära gör det ännu mer rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i strimlor.
  2. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken.
  3. Stek laxen i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Ta upp laxen.
  4. Stek paprikan hastigt och tillsätt vitlök, smulad buljongtärning, kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära.
  5. Låt allt koka ihop 1/2 min. Lägg i laxen.
  6. Servera med limeklyftor och ris.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • sarab 10 januari 2008

    Mycket gott. Något "mäktig smak" Kanske göra den lite mer "het"?

  • roze 11 januari 2008

    Mycket god och lätt att laga !!! :D

  • Goldie 19 februari 2008

    Helt klart det godaste jag gjort och som går supersnabbt! Upskattat av alla vänner!

  • gunkry 21 februari 2008

    Mycket gott, väldigt uppskattat.

  • marialinnea92 13 april 2008

    Jättegod :) Den här blir huvudrätten till min 3-rätters i hemkunskapen :)

  • Jonaman 19 augusti 2008

    Mycket gott! Jag struntade i att steka laxen och la i den rå. Det funkade utmärkt.

  • Heisjo 2 september 2008

    God vardagsrätt. Använde lätt kokosmjölk och det funkade kanon.

  • mariba 12 september 2008

    Lätt, gott och lagom "hot". Använde färsk ingefära. Tänker prova med kyckling nästa gång.

  • radiohead 5 november 2008

    Den var stark! ska man inte salta och peppra lite på laxen när man steker den? smakade för mycket fisk. man kanske kan minska på chilin och ingefäran?

  • millevipp 14 februari 2009

    Jättegott! Jag bytte ut en del av laxen mot en squash och en halv purjo. Jättelyckat. Mumsfilibabba!

  • tobiaskarlsson 20 augusti 2009

    Jättegod, gillades av alla grabbarna här :-) Enkel att göra åxå!

  • xJom 20 november 2009

    Den rätten som först tog slut på min 9-rätters Thai-buffé förra helgen. Enkel att tillaga också. En riktig höjdare!

  • bankiren 7 december 2009

    hur mycket ska man ta om det bara finns ingefära i pulverform hemma???

  • Heisjo 31 mars 2010

    Underbart gott Rekommenderas varmt

  • imposant 5 april 2011

    Enkelt att laga och blev jättegott! Tack för ett bra recept. :D

  • farmakologen 30 mars 2013

    Förvånansvärt god med tanke på hur lätt det är att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.