Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisù på lätt sätt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Att den klassiska italienska efterrätten tiramisù har blivit så populär förstår var och en som smakat den. Här presenterar vi ett enkelt recept på tiramisu, som dessutom kan göras i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kaffet med 1–2 tsk socker och låt det svalna. Lägg hälften av savoiardikexen på botten av 6 dessertskålar, bryt ev kexen så att de får plats. Droppa hälften av kaffet över kexen. Hacka chokladen grovt.
  2. Vispa grädden med 3 msk socker. Blanda grädden och mascarponeosten till en jämn smet. Smält chokladen i en ugnsfast skål över sjudande vatten. Ta skålen från värmen och rör ner lite mascarponesmet i chokladen.
  3. Blanda chokladsmeten med resten av mascarponesmeten. Portionera upp tiramisukrämen i dessertskålarna, spara lite till garnering. Stryk ytan slät och lägg på resten av savoiardikexen. Droppa resten av kaffet över kexen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.