Att den klassiska italienska efterrätten tiramisù har blivit så populär förstår var och en som smakat den. Här presenterar vi ett enkelt recept på tiramisu, som dessutom kan göras i förväg.
Instruktioner
- Blanda kaffet med 1–2 tsk socker och låt det svalna. Lägg hälften av savoiardikexen på botten av 6 dessertskålar, bryt ev kexen så att de får plats. Droppa hälften av kaffet över kexen. Hacka chokladen grovt.
- Vispa grädden med 3 msk socker. Blanda grädden och mascarponeosten till en jämn smet. Smält chokladen i en ugnsfast skål över sjudande vatten. Ta skålen från värmen och rör ner lite mascarponesmet i chokladen.
- Blanda chokladsmeten med resten av mascarponesmeten. Portionera upp tiramisukrämen i dessertskålarna, spara lite till garnering. Stryk ytan slät och lägg på resten av savoiardikexen. Droppa resten av kaffet över kexen.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar