Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toast med räkäggröra

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Nylagad, krämig äggröra med frästa räkor och hackad paprika i blir mycket gott att lägga på skivor av lättstekt eller rostat vitt bröd. Räkorna kan bytas ut mot små räkor av krabba, skinka eller bacon, ål eller annan rökt fisk och paprikan mot dill, gräslök eller kryddkrasse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt skalade, ev itudelade räkor och paprika fräsa lätt i matfett och pudra över lite curry eller paprika om du vill. Stek eller rosta brödet.
  2. Vispa ihop ägg och grädde med lite salt och peppar och häll ned i fräsande, aningen brynt smör eller margarin, helst i tjockbottnad gryta. Rör hela tiden med trä- eller plastsked så att ny smet kommer till botten och nätt och jämnt får stelna.
  3. Blanda i räkor och paprika och fördela räkäggröran på det varma brödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.