Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tranbär- och pistageskorpor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Alltid gott med skorpor, då helst hembakade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Vispa ihop olivolja och socker i en bunke. Vispa i vaniljsocker och ett ägg i taget. Rör ihop salt, mjöl och bakpulver i en skål. Rör försiktigt i mjölblandningen i äggsmeten.
  3. Hacka tranbär och pistagenötter lite grovt. Blanda i tranbär och pistagenötterna för hand. Forma till en rulle och lägg upp på en bakplåt. Platta till den lite.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter tills den ser ljusbrun ut. Skär rullen i ca 1-2 cm tjocka skivor.
  5. Torka skorpornas sidor i 135° i 15-20 minuter vardera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.