Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tranbär- och chokladrutor

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten med torkade tranbär och röd tranbärsglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, ca 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna, spara 1 dl mjöl att blanda med tranbären, och vänd ner i smeten. Blanda tranbären med 1 dl mjöl och vänd ner mjöl- och bärblandningen i smeten. Grädda i 24-40 minuter längs ned i ugnen. Låt svalna.
  3. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät massa. På arom flaskan står det angivet 1 kryddmått per portion. Då kakbottnen svalnat bred ut glasyren på den. Garnera efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.