Den här bakelsen hittade jag ur Allers nr 20 1989.
Instruktioner
- Rör smör smidigt med florsockret. Tillsätt äggulan och vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Lår degen vila en stund.
- Rör smöret till fyllningen med sockret och vanillinsockret. Tillsätt ägget och blanda ner vetemjölet. Rör om till jämn smet.
- Pensla små bakelseformar med lite smör. Tryck ut degen i formarna och lägg en klick fyllning i varje. Grädda kakorna i 175 grader 10-12 minuter.
- Koka upp grädde, äggula och socker i en kastrull. Låt den sjuder till en tjock kräm. Tillsätt blockchokladen och smöret och låt det smälta ner. Rör då och då. Ställ smeten kallt låt den stelna.
- Fördela chokladkrämen över kakorna och garnera med ett halvt cocktailbär
Publicerat den
12 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar