Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelbakelser

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Den här bakelsen hittade jag ur Allers nr 20 1989.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör smidigt med florsockret. Tillsätt äggulan och vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Lår degen vila en stund.
  2. Rör smöret till fyllningen med sockret och vanillinsockret. Tillsätt ägget och blanda ner vetemjölet. Rör om till jämn smet.
  3. Pensla små bakelseformar med lite smör. Tryck ut degen i formarna och lägg en klick fyllning i varje. Grädda kakorna i 175 grader 10-12 minuter.
  4. Koka upp grädde, äggula och socker i en kastrull. Låt den sjuder till en tjock kräm. Tillsätt blockchokladen och smöret och låt det smälta ner. Rör då och då. Ställ smeten kallt låt den stelna.
  5. Fördela chokladkrämen över kakorna och garnera med ett halvt cocktailbär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.