Ljuvligt söta bakverk med len chokladtryffel och somrig topping av bär.
Instruktioner
- Smörj bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber, och sirapen. Mixa snabbt ihop till en deg. Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna.
- Ställ dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Om kakorna gräddats i bakelseformar, stjälp upp dem genast. Används engångsformar behöver kakorna inte stjälpas upp. Låt kallna.
- Fyllning:
Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen, lägg i den och låt smälta under omrörning. Kyl chokladmassan. Vispa massan porös. Tillsätt äggulan.
- Fyll chokladtryffeln i formarna och tryck försiktigt ner blåbär. Förvara kakorna i kylen.
Publicerat den
17 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar