Jag rekommenderar att hacka chokladen med kniv och mosa bananen med gaffel. Tyckte det blev godare så.
Instruktioner
- Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
- Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
- Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Publicerat den
26 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Suveränt god! Fast jag inte delade äggen så blev den jättebra ändå.
Gud vad god den här var! Eftersom jag inte hade bikarbonat tog jag 2 tsk bakpulkver istället och det funkade bra! Delade inte heller på äggulan och det blev gott ändå :D För choklad älskare kan man ha liiite mer choklad i tycker jag :D
Jätte god :)