Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med choklad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jag rekommenderar att hacka chokladen med kniv och mosa bananen med gaffel. Tyckte det blev godare så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • AnnoMundi 30 december 2008

    Suveränt god! Fast jag inte delade äggen så blev den jättebra ändå.

  • Saris__ 7 oktober 2009

    Gud vad god den här var! Eftersom jag inte hade bikarbonat tog jag 2 tsk bakpulkver istället och det funkade bra! Delade inte heller på äggulan och det blev gott ändå :D För choklad älskare kan man ha liiite mer choklad i tycker jag :D

  • christincarlsson 15 februari 2011

    Jätte god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.