Tycker du om petit-fours, de läckra småkakorna som man ofta kan få till kaffet på restauranger? Då kommer du att älska dessa eleganta tryffelbakelser.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg.
- Tryck ut degen i 20 små metallformar och ställ dem på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem kallna.
- Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen, bruten i mindre bitar, och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan och rör i konjak eller whisky. Tillsätt matfettet.
- Fördela tryffelfyllningen i formarna. Låt dem stå i kylen cirka 1 timma.
- Gör garneringen. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen i mindre bitar och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan och rör i matfettet. Låt smeten svalna i kylen cirka 30 minuter.
- Fyll en spritspåse, med tyll isatt, med chokladsmeten. Spritsa en liten topp chokladtryffel på varje form. Garnera med en silverkula.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar