Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clemens tryffelbakelser

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Tycker du om petit-fours, de läckra småkakorna som man ofta kan få till kaffet på restauranger? Då kommer du att älska dessa eleganta tryffelbakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg.
  2. Tryck ut degen i 20 små metallformar och ställ dem på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem kallna.
  3. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen, bruten i mindre bitar, och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan och rör i konjak eller whisky. Tillsätt matfettet.
  4. Fördela tryffelfyllningen i formarna. Låt dem stå i kylen cirka 1 timma.
  5. Gör garneringen. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen i mindre bitar och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan och rör i matfettet. Låt smeten svalna i kylen cirka 30 minuter.
  6. Fyll en spritspåse, med tyll isatt, med chokladsmeten. Spritsa en liten topp chokladtryffel på varje form. Garnera med en silverkula.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.