Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt kyckling med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En GI-rätt. Allt i samma form, enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. Stycka kycklingen i mindre bitar. Dela gärna bröstbitarna och låtbitarna, det är bra om bitarna är ungefär lika stora, då blir de färdiga samtidigt. Bryn bitarna lite hastigt i olivolja så de får färg.
  2. Skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar. Rödbetorna behöver längst tid i ugnen, så gör de bitarna mindre. Lägg allt i en ugnsfast form. Repa över den färska rosmarinen, ringla över lite olja, salt och peppar. Låt stå i ugnen 30-40 minuter. Ta ut det hela när kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka.
  3. Servera med bulgur och en klick turkisk yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.