Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas köttfärspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Kan även göras i en stor braspanna om man är många. Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör eller margarin och mjöl. Tillsätt keso och arbeta samman till en deg. Låt den vila i plastpåse i kylskåp 1 tim.
  2. Bryn köttfärsen smulig. Tillsätt soja, tomatpuré och burktomat. Salta och peppra och låt koka ihop ca 10 min. Rör ner basilika och oregano. Låt köttfärsröran svalna lite.
  3. Ugn 200-225 grader
  4. Tag fram degen och kavla ut den tunt - större än pajformen så att degen sedan kan vikas lite över fyllningen. Lägg degen i pajformen, så att den går ut över kanten.
  5. Bred ut köttfärsröran i formen. Täck med ett lager ostskivor. Lägg på tomater och täck ännu en gång med ost. Vik upp degkanten och pensla den ev. med uppvispat ägg. Grädda ca 25 min. och servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.