Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas tekakor

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Jag brukar låta degen kalljäsa i två timmar, men man kan ju göra på vanligt sätt och ha varm degspad och låta det jäsa i 30-40 minuter i stället.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen och häll över degspadet. Häll över mjöl, sirap, olivolja, riven ost ochsalt. Kör i assistent i ca 5 minuter och låt det sedan jäsa under duk i 2 timmar.Baka sedan ut degen till tekakor ca 15 cm i diameter. Lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i ca 30 minuter under duk. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter på 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.