Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungkarlar

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 30 portioner
 • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda och spröda mördegskakor med chokladkräm emellan som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Mät och häll upp alla ingredienserna till kakorna på bakbordet och arbeta samman till deg.
 2. Rulla längder där diametern är ca 4 cm. Lägg rullarna i kylskåpet i en halv timme.
 3. Värm upp ugnen till 175 grader. Ta ut rullarna ur kylskåpet och skär dem i skivor där bredden är 5-7 mm. Lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 8-12 minuter.
 4. Chokladkrämen: Blanda allt med elvispen till en mjuk chokladkräm. Smöret ska naturligtvis vara rumsvarmt.
 5. När kakorna har svalnat tar man och breder chokladkräm på en kaka och lägger sedan en annan uppe på, så de blir dubbla. Kakorna är väldigt spröda så det gäller att chokladkrämen är mjuk och följsam.
 6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • Anna_86 24 juli 2009

  Jag vet inte om jag gjorde något fel när jag bakade dessa kakor (tror dock inte det) för det blev nämligen inte alls bra. Jag fick slänga hälften redan innan jag kunde stryka på chokladkrämen eftersom de var så spröda att de föll sönder när jag försökte lyfta dem. Det blev tre plåtar och jag skar och gräddade en i taget och kunde därför prova lite olika tjocklek och tid i ugnen men inget blev bra. De som jag ändå kunde ta i och bre på kräm och sätta ihop till dubbla kakor blev ändå misslyckade eftersom de också var för spröda, ingen krispighet och de blev alldeles fulla av sprickor så i slutändan var det bara som att äta chokladkrämen som var täckta av kaksmulor. Inget recept jag kommer testa igen! Tyvärr, det lät så lovande!

 • falkare 24 juli 2009

  Meddelande till Anna 86, det var synd att de misslyckades för dig. Jag vet inte vad som kunnat gått fel men jag vet att kakorna blir väldigt spröda och att smörkrämen måste vara mjuk annars faller de lätt isär. Du gör som du vill om du vill testa dem en gång till eller inte. Jag har gjort dem många gånger och det har även släkt och vänner men jag har aldrig hört att det har varit på det viset som du beskriver. Falkare

 • Sork 1 maj 2011

  Hejsan! Tack för ett härligt recept. Min deg blev lite väl mjuk, ökade på mjölet med 0,75 dl och då blev den perfekt. Krämen mellan kakorna var ju att dö för - nästa gång gör jag två satser och äter en själv...nyttigt? Nääää, men mumsigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.