Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsmaräng

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Nötig och frasigt för gottegrisar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget. Bred ut smeten till en rund botten, ca 30 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen, låt marängen stå kvar några timmar. Vispa grädden på marängen och lägg på bären delade i halvor.
  3. Tips! Du jan byta ut valnötterna mot solroskärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.