Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelhalvor med valnötsmaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag kan knappt bärga mig tills hela skörden av svenska äpplen kommer in till butikerna. Man kan ju göra så mycket gott av äpplen! Här är ett sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera äpplena och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena med den kupiga sidan nedåt i en ugnsfast form. Jämna till äpplena i botten om de står ostadigt.
  3. Riv mandelmassan och blanda den med punsch, rom eller vispgrädde. Lägg rikligt med fyllning på äppelhalvorna. Grädda i 15-20 minuter, ta ut äpplena och sänk värmen till 150°.
  4. Hacka valnötskärnorna och blanda dem med sockret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned nöt- och sockerblandningen.
  5. Klicka eller spritsa marängsmeten över äpplena och grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills marängen har fått färg och äpplena känns mjuka. Servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.