Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Welsh rarebit

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från Wales kommer denna typiskt engelska specialitet. Welsh rarebit är en smörgås med en blandning av ägg, ost och lite öl. En pikant supérätt med vuxen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär osten i små tärningar eller riv den grovt.
  2. Smält matfettet på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Rör i ost, senap och peppar. Tillsätt öl när osten har börjat smälta. Rör om.
  3. Vispa ägget och häll det i ostmassan, rör om så att massan blir jämn och fin.
  4. Kantskär ev brödskivorna och rosta dem.
  5. Häll ostmassan över de varma rostade brödskivorna och servera.
  6. Du kan även pudra lite kajennpeppar på smörgåsarna precis innan du serverar dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.