Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaskens....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp eller skär upp kycklingen i lagom stora portionsbitar. Fördela dem på ett ugnssäkert fat. Stänk över whisky, täck fatet med aluminiumfolie och låt stå ca 1 timme. Ös kycklingbitarna några gånger.
  2. Häll grädde i fatet runt om så att det blir en generös bottenskyla. Täck kycklingen med ostskivor och gratinera i 200° ca 20 minuter, tills kycklingen är ordentligt varm och skyn har börjat koka en smula. Servera genast med ris och en fräsch sallad eller råstekt potatis och lättkokt broccoli.
  3. Du kan naturligtvis även göra rätten med en rå kyckling. Börja i så fall med att steka kycklingen för sig, ordentligt kryddad. Gratineringen tar då något kortare tid eftersom kycklingen redan är varm.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bappi 12 juni 2008

    Underbar och god rätt med fina smakbrytnihngar

  • Msson 26 september 2014

    Superenkelt och fantastiskt gott!!! Har gjort det flera gånger. Tack för detta!

  • Bappi 16 januari 2017

    Testade med cheddarost och nej, nej och inte alls i min smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.