Klipp eller skär upp kycklingen i lagom stora portionsbitar. Fördela dem på ett ugnssäkert fat. Stänk över whisky, täck fatet med aluminiumfolie och låt stå ca 1 timme. Ös kycklingbitarna några gånger.
Häll grädde i fatet runt om så att det blir en generös bottenskyla. Täck kycklingen med ostskivor och gratinera i 200° ca 20 minuter, tills kycklingen är ordentligt varm och skyn har börjat koka en smula. Servera genast med ris och en fräsch sallad eller råstekt potatis och lättkokt broccoli.
Du kan naturligtvis även göra rätten med en rå kyckling. Börja i så fall med att steka kycklingen för sig, ordentligt kryddad. Gratineringen tar då något kortare tid eftersom kycklingen redan är varm.
Underbar och god rätt med fina smakbrytnihngar
Superenkelt och fantastiskt gott!!! Har gjort det flera gånger. Tack för detta!
Testade med cheddarost och nej, nej och inte alls i min smak.