Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Williams pistagekaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Saftig och vackert grön är denna pistagekaka med pistageglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en avlång form med bakplåtspapper, 1½ liter.
  2. Mal söt- och pistaschmandlar. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner urskrapade vaniljfrön, citronskal, mandel och mjöl. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt svalna i formen.
  4. Blanda socker och citronsaft till glasyren. Rör ner grovhackade pistaschmandlar och citronskal.
  5. Ta ut kakan ur formen och skeda över glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.