hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??
måste tillägga att det e borttappat!!!!!"
o så en fråga, finns det andra smaker på kladdkakor än just choklad, någon som testat?
typ cola etc etc..
Kramizenn31 oktober 2009
Chile smak... jättegott
Haw31 oktober 2009
Jag har haft några droppar pepparmyntolja i min. Kan gärna läggar några after eight på när den kommit ut och fortfarande är varm. MMMMmmumma!!!
AnneNi31 oktober 2009
Det är gott att lägga halva dumlekolor i kladdkakan. Det blir ju förstås ingen kraftig chokladsmak. Men gott är det iaf tycker jag! Annars är kladdkakor med tryffel på väldigt goda och chokladiga oftast.
boz196531 oktober 2009
Skrivet av Kramizenn den 31 okt 2009
Chile smak... jättegott
Chili och choklad "gifter sig" dessutom riktigt bra smakmässigt.
idea_1 november 2009
En jag har jobbat med hade en slurk glögg i sin som hon bjöd på till lucia förra året, det var smaskens, men vi var tvugna att fråga vad den hemliga ingrediensen var då det bara blev en kryddig (men god) eftersmak.
sophie_hu3 november 2009
Skrivet av Jilliii den 31 okt 2009
hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??
Hej!
Kan du dela med dig av det receptet? Låter jätte gott:D
2mrsh3 november 2009
Pressa saften samt riv skalet av 1 apelsin i smeten. För extra supermäktig kladdkaka - bryt bitar av Marabou apelsinkrokant och lägg ovanpå direkt efter du tagit ut den ur ugnen. Bred ut den lite när den har smält.
SUPERGOTT!
hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??
Hej!
Kan du dela med dig av det receptet? Låter jätte gott:D
låter ungefär som det jag hade en gång.. tusen tack, måste testas
imellis9 november 2009
Håller med om det där med dumle kolorna. (Y)
Ibland blir det att jag också lägger på ett par plopp (eller center) ovanpå efter jag tagit ut en ur ugnen. Smarrigt!
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
rosagosa10 november 2009
Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?
Erajscha10 november 2009
Skrivet av rosagosa den 10 nov 2009
Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Den är så ljuvligt god.... För mig finns ingen godare... :)
smeand10 november 2009
Skrivet av rosagosa den 10 nov 2009
Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?
Nej, inget mjöl. Den blir jätte god!
Erajscha10 november 2009
Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Kan du inte lägga in receptet så man kan spara det i sin kokbok?
hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??
måste tillägga att det e borttappat!!!!!"
o så en fråga, finns det andra smaker på kladdkakor än just choklad, någon som testat?
typ cola etc etc..
Chile smak... jättegott
Jag har haft några droppar pepparmyntolja i min. Kan gärna läggar några after eight på när den kommit ut och fortfarande är varm. MMMMmmumma!!!
Det är gott att lägga halva dumlekolor i kladdkakan. Det blir ju förstås ingen kraftig chokladsmak. Men gott är det iaf tycker jag! Annars är kladdkakor med tryffel på väldigt goda och chokladiga oftast.
Chile smak... jättegott
Chili och choklad "gifter sig" dessutom riktigt bra smakmässigt.
En jag har jobbat med hade en slurk glögg i sin som hon bjöd på till lucia förra året, det var smaskens, men vi var tvugna att fråga vad den hemliga ingrediensen var då det bara blev en kryddig (men god) eftersmak.
Skrivet av Jilliii den 31 okt 2009
hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??
Hej!
Kan du dela med dig av det receptet? Låter jätte gott:D
Pressa saften samt riv skalet av 1 apelsin i smeten. För extra supermäktig kladdkaka - bryt bitar av Marabou apelsinkrokant och lägg ovanpå direkt efter du tagit ut den ur ugnen. Bred ut den lite när den har smält.
SUPERGOTT!
Har fått ett annorlunda recept på kladdkaka av min dotters kompis.
Kladdkaka med whiskysås
Den här kladdkakan är bara sååå god!
Räkans Kladdkaka
Skrivet av sophie_hu den 3 nov 2009
Skrivet av Jilliii den 31 okt 2009
hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??
Hej!
Kan du dela med dig av det receptet? Låter jätte gott:D
hade..... borta :'(
Den här kladdkakan är bara sååå god!
Räkans Kladdkaka
låter ungefär som det jag hade en gång.. tusen tack, måste testas
Håller med om det där med dumle kolorna. (Y)
Ibland blir det att jag också lägger på ett par plopp (eller center) ovanpå efter jag tagit ut en ur ugnen. Smarrigt!
Denna är fantastiskt god.
Citronkladdkaka
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?
Kanske är ett LCHF-recept? *ser hoppfull ut*
Chokladkolakaka
Den är så ljuvligt god.... För mig finns ingen godare... :)
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?
Nej, inget mjöl. Den blir jätte god!
Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
Kan du inte lägga in receptet så man kan spara det i sin kokbok?