Ja ,snart så är det dags för min favorit,KRÄFTOR (Y)
Jag ska ha kräftskiva för 15 personer och vill ha era tips på vad man kan ha för tillbehör till kräftorna ex: röror,sallader osv
någon som har bra tips på goda öl och nubbar till kräftorna.
Vad passar bra till efterrätt,alltid roligt med nya tips :D
Öl dricker jag inte och nubbar är jag dålig på, men Aalborgs är ju alltid god.
Efter allt det salta kanske en söt chokladmousse eller pannacotta kan vara gott.
Ha det så kul på festen!
wimpan19 juli 2009
Tack, den ska jag testa (Y)
Ska man bjuda på någon förrätt,eller det blir för mycket??
wimpan4 augusti 2009
Puffar upp tråden =^)
Förrätt
Tillbehör
Efterrätt
Tips snälla(L)
marwis4 augusti 2009
Brukar ej ha ngn förrätt, det känns onödigt. Bjuder tzatziki till, majonnäs och citronmajonnäs, gärna hemmagjord och vitlöksbröd. Västerbottenpaj är ju klassiskt. Sist gjorde jag "Stenkaka" till kaffet. Jag försöker göra det så enkelt som möjligt:) Stenkaka
Hoppas att det kan vara till hjälp.
Disen4 augusti 2009
Förrätt brukar vi inte ha mer än en välkomstdrink och kanske lite oststänger/pinnar.
Som tillbehör har vi haft dessa.:p Potatischeesecake Vitlökstårta
Dom är bra för det blir lite matigare då. :p
Röror:
Aioli
Vitlök
Avokado
Ha så kul!
mattjejen4 augusti 2009
Hejsan!
Tycker inte att det behövs nån förrätt utan man dukar fram allt så tar man av det man vill. Västerbottenpaj e nästan ett måste men man kan ha lite mer gott att välja på. Ger några tips här.
Å till kaffet skulle jag göra en len pannacotta, det finns flera recept här på MK, du kan oxå köpa gelesocker, jätteenkelt att göra, recept står på förpackningen. Eller så skulle jag göra "Skogshuggarna" å ev göra bakelser av dom.
Glömde skriva att ett gott hembakat bröd å Leksands Fäbodknäcke e jättegott till lite ostar, även några kex att knapra på e så gott. Brukar ha både hårda ostar, brie, nån blåmögel å mjuka ostar...:p
Okänd4 augusti 2009
Kräfttider, kräfttesterna avlöser varandra i dags och veckotidningar.
Men vem skall man lita på, vilken panel har rätt?
I den en tidningen underkänns 8 av 20 provsmakade kräftsorter som direkt oätliga.
Nästa tidning har en av de "oätliga" som sin favorit!
I fjol gick vi på förslaget från en, som vi trodde, expertpanels utsago. det var färska signalkräftor som låg i sin egen koklag. Det skulle absolut inte behövas att koka ny lag till dem, dyra var dom också!
Men dessa enligt panelen "supergoda" kräftor smakade i stort sett endast lite saltat dillvatten!
I år får det bli levande kräftor som vi kokar själva, kosta vad det kosta vill!
wimpan4 augusti 2009
För första gången så har jag tänkt att koka ny lag till mina inköpta frysta kräftor alla säger att det gör STOR skillnad,ska bli spännande att känna skillnaden.(Y)
wimpan4 augusti 2009
Tack för tipsen det var mkt roligt att testa(Y)
anluk4 augusti 2009
Här kommer ett roligt bröd till kräftskivan:
jimboz4 augusti 2009
I helgen så käkade vi tunna revbensspjäll och en sallad innan kräftorna...Man ska inte vara vrålhungrig innan man äter kräftor då hetsäter man bara !
jimboz4 augusti 2009
I helgen så käkade vi tunna revbensspjäll och en sallad innan kräftorna...Man ska inte vara vrålhungrig innan man äter kräftor då hetsäter man bara !
Och köp bra kräftor och inga Konsum märke ala Lobster smakade skit.......
Glitterfia4 augusti 2009
Jag brukar servera kokta ägg och avokado i skivor, rostad franska, smör, majonnäs, citronskivor, finstrimlad sallad, gurka och tomat så man kan äta kräftmackor.
Samt en krabbmix röra.
Mix macka
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
ca 1/2 - 1 st finhackad liten rödlök, efter smak
finhackad dill
citronpeppar
1 pkt finhackade havsmixpinnar
Rör ihop och låt gärna stå i några timmar.
Supergott på rostad macka.
The_mama97mia6 augusti 2010
*puffar* istället för att skapa ny tråd, det finns flera som handlar om tips till kräftfesten.
Många goda tips här ovan, vi kan väl fylla på med nyheter för året?
chrisq6 augusti 2010
:DDkräftor västerbotten paj painriche majskolv ostbricka o vindruvor o melon räcker länge
The_mama97mia6 augusti 2010
Vore kul om vi kunde tala om vilken sorts kräftor vi provat? jag har läst kräfttest i Aftonbladet och Allt om Mats, verkar som om kinesiska ligger bra till. Problemet är att jag glömmer testresultaten innan jag köper mina skaldjur...
lovelayse6 augusti 2010
Hej!
Jag ska också ha kräftskiva..men jag undrar så vad jag ska hitta på för något som är enkelt att göra till kaffet..helst glutenfritt ska de vara..och till ca 20 personer..
Har ni några tips :)
/linda
The_mama97mia6 augusti 2010
Skrivet av lovelayse den 6 aug 2010
Hej!
Jag ska också ha kräftskiva..men jag undrar så vad jag ska hitta på för något som är enkelt att göra till kaffet..helst glutenfritt ska de vara..och till ca 20 personer..
Har ni några tips :)
/linda
Glutenfritt och enkelt - köp färdig marängbotten , på med vispad grädde och färska bär eller frukt.
Ja ,snart så är det dags för min favorit,KRÄFTOR (Y)
Jag ska ha kräftskiva för 15 personer och vill ha era tips på vad man kan ha för tillbehör till kräftorna ex: röror,sallader osv
någon som har bra tips på goda öl och nubbar till kräftorna.
Vad passar bra till efterrätt,alltid roligt med nya tips :D
En västerbottenspaj är gott till!
Västerbottenspaj
Öl dricker jag inte och nubbar är jag dålig på, men Aalborgs är ju alltid god.
Efter allt det salta kanske en söt chokladmousse eller pannacotta kan vara gott.
Ha det så kul på festen!
Tack, den ska jag testa (Y)
Ska man bjuda på någon förrätt,eller det blir för mycket??
Puffar upp tråden =^)
Förrätt
Tillbehör
Efterrätt
Tips snälla(L)
Brukar ej ha ngn förrätt, det känns onödigt. Bjuder tzatziki till, majonnäs och citronmajonnäs, gärna hemmagjord och vitlöksbröd. Västerbottenpaj är ju klassiskt. Sist gjorde jag "Stenkaka" till kaffet. Jag försöker göra det så enkelt som möjligt:)
Stenkaka
Hoppas att det kan vara till hjälp.
Förrätt brukar vi inte ha mer än en välkomstdrink och kanske lite oststänger/pinnar.
Som tillbehör har vi haft dessa.:p
Potatischeesecake
Vitlökstårta
Dom är bra för det blir lite matigare då. :p
Röror:
Aioli
Vitlök
Avokado
Ha så kul!
Hejsan!
Tycker inte att det behövs nån förrätt utan man dukar fram allt så tar man av det man vill. Västerbottenpaj e nästan ett måste men man kan ha lite mer gott att välja på. Ger några tips här.
Dillsallad till kräftskivan
Kall räkpaj
Smarriga kräftröran med västerbottenost
Å till kaffet skulle jag göra en len pannacotta, det finns flera recept här på MK, du kan oxå köpa gelesocker, jätteenkelt att göra, recept står på förpackningen. Eller så skulle jag göra "Skogshuggarna" å ev göra bakelser av dom.
Lycka till me kräftskivan(Y)
Skogshuggare
Glömde skriva att ett gott hembakat bröd å Leksands Fäbodknäcke e jättegott till lite ostar, även några kex att knapra på e så gott. Brukar ha både hårda ostar, brie, nån blåmögel å mjuka ostar...:p
Kräfttider, kräfttesterna avlöser varandra i dags och veckotidningar.
Men vem skall man lita på, vilken panel har rätt?
I den en tidningen underkänns 8 av 20 provsmakade kräftsorter som direkt oätliga.
Nästa tidning har en av de "oätliga" som sin favorit!
I fjol gick vi på förslaget från en, som vi trodde, expertpanels utsago. det var färska signalkräftor som låg i sin egen koklag. Det skulle absolut inte behövas att koka ny lag till dem, dyra var dom också!
Men dessa enligt panelen "supergoda" kräftor smakade i stort sett endast lite saltat dillvatten!
I år får det bli levande kräftor som vi kokar själva, kosta vad det kosta vill!
För första gången så har jag tänkt att koka ny lag till mina inköpta frysta kräftor alla säger att det gör STOR skillnad,ska bli spännande att känna skillnaden.(Y)
Tack för tipsen det var mkt roligt att testa(Y)
Här kommer ett roligt bröd till kräftskivan:
I helgen så käkade vi tunna revbensspjäll och en sallad innan kräftorna...Man ska inte vara vrålhungrig innan man äter kräftor då hetsäter man bara !
I helgen så käkade vi tunna revbensspjäll och en sallad innan kräftorna...Man ska inte vara vrålhungrig innan man äter kräftor då hetsäter man bara !
Och köp bra kräftor och inga Konsum märke ala Lobster smakade skit.......
Jag brukar servera kokta ägg och avokado i skivor, rostad franska, smör, majonnäs, citronskivor, finstrimlad sallad, gurka och tomat så man kan äta kräftmackor.
Samt en krabbmix röra.
Mix macka
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
ca 1/2 - 1 st finhackad liten rödlök, efter smak
finhackad dill
citronpeppar
1 pkt finhackade havsmixpinnar
Rör ihop och låt gärna stå i några timmar.
Supergott på rostad macka.
*puffar* istället för att skapa ny tråd, det finns flera som handlar om tips till kräftfesten.
Många goda tips här ovan, vi kan väl fylla på med nyheter för året?
:DDkräftor västerbotten paj painriche majskolv ostbricka o vindruvor o melon räcker länge
Vore kul om vi kunde tala om vilken sorts kräftor vi provat? jag har läst kräfttest i Aftonbladet och Allt om Mats, verkar som om kinesiska ligger bra till. Problemet är att jag glömmer testresultaten innan jag köper mina skaldjur...
Hej!
Jag ska också ha kräftskiva..men jag undrar så vad jag ska hitta på för något som är enkelt att göra till kaffet..helst glutenfritt ska de vara..och till ca 20 personer..
Har ni några tips :)
/linda
Hej!
Jag ska också ha kräftskiva..men jag undrar så vad jag ska hitta på för något som är enkelt att göra till kaffet..helst glutenfritt ska de vara..och till ca 20 personer..
Har ni några tips :)
/linda
Glutenfritt och enkelt - köp färdig marängbotten , på med vispad grädde och färska bär eller frukt.