Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfyllda kycklingfiléer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Recept som även funkar till fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

Dela kycklingfiléerna längs med. Fyll med vitlöksost, rökt skinka, basilika, timjan och en ostskiva. Krydda filéerna med grillkrydda, curry och lite salt. Bryn i stekpannan så de får färg. Ta fram en ugnsform, strö lite grillkrydda och curry i botten. Dela filéerna i 3 delar och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg en ostskiva överst. Lägg basilikablad runt om filéerna. Gör såsen genom att hälla grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten. Lägg i buljongtärningarna, krydda eventuellt med lite mer curry och grillkrydda. Blanda även i timjan och lite torkade örtkryddor. Häll såsen över filéerna, den ska inte täcka de helt. Osten på filéerna ska få lite färg i ugnen. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills filéerna är genomstekta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.