X

Äppelmunkar

Det finns så många trevligt gammaldags kakor och flottyrkokta bakverk som vi kan ägna lite tid åt. Många lämpar sig utmärkt inte bara till kaffet utan även som efterrätt.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: munkar
Betyg (0 röster)
Antal personer
12-15 st

Gör så här

Det går också bra att fritera äppelmunkarna i 180 grader olja i vanlig kastrull. Tillsätt då 1 dl mjöl för att få fastare smet, som formas till bollar med hjälp av två skedar. Lägg bollarna i den heta oljan och fritera 2-3 minuter.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det rivna citronskalet och salt. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner detta.

Värm smöret, rör ner det och grädden samtidigt. Smeten ska vara lös.

Skala och hacka äpplena. Vänd in dem i smeten.

Hetta upp en munkpanna. Häll olja i varje fördjupning och låt den hettas upp. Fyll fördjupningarna till 3/4 med smet, vänd dem inte förrän det bildats skorpa på underdelen. Använd en strumpsticka till detta moment. Grädda munkarna läckert bruna på båda sidor.

Rulla munkarna i florsocker, åt dem varma.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Ägg, Strösocker, Citron, Salt, Bakpulver, Vetemjöl, Smör eller margarin, Kaffegrädde, Äpple, Olja, Florsocker
Visningar:
1770
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Äppelmunkar recept
Berlinermunkar ..
över 2 månader
Äppelmunkar
över 2 månader
Äppelmunkar
av celice
över 2 månader
Äppelmunkar med
av pihal
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.