Äppelmunkar

Det finns så många trevligt gammaldags kakor och flottyrkokta bakverk som vi kan ägna lite tid åt. Många lämpar sig utmärkt inte bara till kaffet utan även som efterrätt.

Ingredienser

1 ägg
½ dl strösocker
Rivet skal av en citron
1 knivsudd salt
1 struken tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 msk smör eller margarin
1 dl kaffegrädde
2 äpplen
Olja till kokningen
Florsocker

Betyg (0 röster)
Antal personer
12-15 st
Visningar:
1532
Sparat:
9

Gör så här

Det går också bra att fritera äppelmunkarna i 180 grader olja i vanlig kastrull. Tillsätt då 1 dl mjöl för att få fastare smet, som formas till bollar med hjälp av två skedar. Lägg bollarna i den heta oljan och fritera 2-3 minuter.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det rivna citronskalet och salt. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner detta.

Värm smöret, rör ner det och grädden samtidigt. Smeten ska vara lös.

Skala och hacka äpplena. Vänd in dem i smeten.

Hetta upp en munkpanna. Häll olja i varje fördjupning och låt den hettas upp. Fyll fördjupningarna till 3/4 med smet, vänd dem inte förrän det bildats skorpa på underdelen. Använd en strumpsticka till detta moment. Grädda munkarna läckert bruna på båda sidor.

Rulla munkarna i florsocker, åt dem varma.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Äppelmunkar recept
över 2 månader
över 2 månader
av celice
över 2 månader
av pihal
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.