Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon och osttarteletter

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Skulle göra en förrätt och tog vad jag hade hemma. Det blev väldigt lyckat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köp färdiga tarteletter eller gör dina egna enligt recept nedan.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla och stek baconen och låt kallna. Mixa basilikan , soltorkade tomaterna och vitlöken till en slät massa, Blanda bacon, tomatröra och ost i en skål och ställ åt sidan. Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i fettet skuret i tärningar och finfördela till en smulig massa använd gärna matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Rulla degen till en längd, dela den i 12 bitar. Tryck ut i engångsformar av aluminium ( ca ½ dl ) så att det täcker bottnen och kanterna.
  3. Blanda äggulor, grädde och salt och peppar. Blanda detta i baconröran och rör om väl. Fyll formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera med lite grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.