- Serverar: 12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Skulle göra en förrätt och tog vad jag hade hemma. Det blev väldigt lyckat.
Instruktioner
- Köp färdiga tarteletter eller gör dina egna enligt recept nedan.
- Sätt ugnen på 225 grader. Strimla och stek baconen och låt kallna. Mixa basilikan , soltorkade tomaterna och vitlöken till en slät massa, Blanda bacon, tomatröra och ost i en skål och ställ åt sidan.
Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i fettet skuret i tärningar och finfördela till en smulig massa använd gärna matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Rulla degen till en längd, dela den i 12 bitar. Tryck ut i engångsformar av aluminium ( ca ½ dl ) så att det täcker bottnen och kanterna.
- Blanda äggulor, grädde och salt och peppar. Blanda detta i baconröran och rör om väl. Fyll formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera med lite grönsallad.
Publicerat den
14 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar