Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med havre och råg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Blanda till en kladdig deg. Häll degen i en smord långpanna. Strö över solrosfröna. Ställ i kylen över natten. På morgonen: Sätt ugnen på 200°C. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 20 bitar (för 1 långpannebröd). Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • inkan29 30 januari 2015

    Mycket gott och lättbakat! ☺

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.