Instruktioner
Lägg nötfärsen i en bunke.
Skala och dela den gula löken på längden, grovriv ena halvan och finstrimla andra halvan i halvmånar.
Grovriv osten och lägg i bunken ihop med den rivna löken.
Finriv skalet av ½ citron och lägg i bunken, pressa i vitlöksklyftorna.
Knäck i ägget. Salta och peppra.
Rör ihop med en gaffel till allt är blandat, ställ åt sidan att mogna ihop medan ni gör toasten.
Kantskär brödet och rosta i torr stekpanna på medelvärme så det blir gyllenbrunt.
Bred majonnäs och bostongurka på brödskivorna.
Vält ut färsen på blöt skärbräda, och dela i fyra bitar.
Forma varje bit med blöta händer till burgare. 2-3 cm höga och ca 12 cm i diameter.
Bryn smöret i en stekpanna och lägg i burgare, stek på medelvärme under lock
ca 2-3 minuter per sida. Lägg burgarna på toasten och sprid lökhalvmånarna över.
Färdigt säger jag. En sallad till säger ”Lilla gumman”. Välj själv!